candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Wat zijn de voordelen van Arnica?

De effecten van Arnica zijn talrijk, want het is een plant die rijk is aan meer dan 150 werkzame therapeutische stoffen1,2. Daarom heeft de vraag "Wanneer Arnica gebruiken?" vele antwoorden. Arnica heeft al 3 belangrijke eigenschappen: het is ontstekingsremmend, pijnstillend en verzachtend. Het is een natuurlijk pijnstillend middel dat spierspanning verlicht. Het kan zeer effectief zijn bij het verminderen van hematomen. En het verzacht gewrichtspijnen en pijn door artritis. Maar Arnica heeft nog vele andere deugden. Het is ook genezend, antioxidant, vaatbeschermend, venotonisch, enz.3,4

arnicamask

Arnica verdient al ons respect

De voordelen van Arnica zijn talrijk en al heel lang bekend. En wij, Laboratoires Boiron, doen ons uiterste best om ze te bewaren en ten dienste te stellen van je gezondheid want je gezondheid verdient het grootste respect. Van het kweken en oogsten van de planten tot hun transformatie in gezondheidsoplossingen.

Arnica montana is nu verkrijgbaar in verschillende vormen, en kan aan alle behoeften worden aangepast. In rolvorm bijvoorbeeld, waarmee je een maximaal aantal spanningspunten in je lichaam kan aanpakken. In crèmeformaat is het vooral de bondgenoot van sportbeoefenaars, omdat het ideaal is voor massages of zelfmassages die het lichamelijk herstel en het welzijn na een sportsessie bevorderen.

Arnica wordt ook gebruikt in cosmetische bereidingen

Therapeutische effecten bekend sinds de Oudheid.

 

De geschiedenis van Arnica is nauw verbonden met die van de geneeskunde. Het gebruik ervan in de farmacopee gaat terug tot de Griekse oudheid. Uit de 1e eeuw na Jezus Christus, om precies te zijn. De plant die Dioscorides, een arts en botanicus, "alcimos" noemde, zou de arnica van de bergen zijn. "Alcimos" betekent "heilzaam". Sindsdien hebben de talrijke therapeutische deugden van Arnica ervoor gezorgd dat het een van de meest gebruikte geneeskrachtige planten is. Het wordt met name gebruikt om spierpijn te verlichten, omdat het rijk is aan ontstekingsremmende en pijnstillende werkzame bestanddelen. Maar dit is niet zijn enige kwaliteit. Integendeel, Arnica heeft vele andere eigenschappen.6,7

1 Pinkas M., Pinchon T.M. Arnica montana L. (Asteraceae) ; in Cornillot : Acupunture & Médecine traditionnelle chinoise, Phytothérapie & Aromathérapie, Homéopathie. Ed. Fison-Roche, 1996, 77-83.

2 Hänsel R., Keller K., Rimpler H., Schneider G. Hagers Handbuch der Pharmazeutischen Praxis 5. Auflage. Springer Verlag, Berlin, 1992, Band 4 : Drogen A-D, 345.

3 Pinkas M., Pinchon T.M. Arnica montana L. (Asteraceae) ; in Cornillot : Acupunture & Médecine traditionnelle chinoise, Phytothérapie & Aromathérapie, Homéopathie. Ed. Fison-Roche, 1996, 77-83.

4 Hänsel R., Keller K., Rimpler H., Schneider G. Hagers Handbuch der Pharmazeutischen Praxis 5. Auflage. Springer Verlag, Berlin, 1992, Band 4 : Drogen A-D, 345.

5 Tutin T.G., Heywood V.H., Burges N.A. et al. (1976) - Flora Europea - Cambridge University Press (G.B.)

6 Wichtl M, Anton R. Plantes thérapeutiques. Ed. Tec & Doc – EM inter, 1999, 47-51.

7 Arnica montana, de nos grandmères à nos comptoirs, Thèse pharmacie, Marseille, 2017.

Delen :

Facebook
Linkedin
test@tes.fr
ok

Onze gezondheidtips