candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

play
MagneNIGHT - onze voedingssupplementen - Moeilijk inslapen - Verstoorde nachtrust - Slaapproblemen?

MagneNIGHT® - Goede nachtrust

Het is Magn'ifiek om goed te slapen!

Ontdek MagneNIGHT®, een voedingssupplement van Boiron met een innoverende formule die je helpt om op natuurlijke wijze een rustgevende slaap te bekomen en uw gezondheidskapitaal te behouden.

MagneNIGHT® vergemakkelijkt het inslapen en biedt een echte herstellende slaap, dankzij de unieke werking van polyfenolen in combinatie met de synergie van citroenmelisse en magnesium.
Door deze combinatie van actieve bestanddelen kan MagneNIGHT
® een globale werking op de slaap bieden:

  1. Om te ontspannen, en om zich voor te bereiden makkelijk in slaap te vallen
  2. De kwaliteit van de slaap verbeteren
  3. Beschermt en herstelt cellen die beschadigd zijn door oxidatieve stress overdag en door slaaptekort 's nachts

MagneNIGHT® is een voedingssupplement dat in de apotheek verkrijgbaar is.
Het kan een gezonde levensstijl en een gevarieerde en evenwichtige voeding niet vervangen.
Vraag raad aan uw apotheker.
NUT 2663/4

Lees meer informatie over MagneNIGHT® hieronder.

15,30

Publieksprijs voor 30 capsules.

MagneNIGHT® is de nr 1 slaapoplossing die polyfenolen combineert met citroenmelisse en magnesium:

Mélisse

Citroenmelisse

Magnésium

Magnesium

polyphénols

Polyfenolen van druivenpitten

Ontdek onze actieve bestanddelen in een capsule van plantaardige oorsprong.

Geen bewaarmiddelen, voedselallergenen of kunstmatige kleurstoffen.
Optimale bescherming van de actieve plantenbestanddelen.

Waarom polyfenolen?

Gedurende de dag verbruiken we energie, of het nu is om te bewegen of te denken. s Nachts gebruikt ons lichaam de beschikbare energie om de celschade van de dag te herstellen: in feite ondergaan de genen van onze cellen elke dag tussen 500.000 en 1 miljoen beschadigingen! De slaap werkt dus zowel op het herstel (lichamelijk, psychisch en intellectueel) als, en vooral, op het herstel van onze cellen. Herhaaldelijk slaaptekort veroorzaakt een toename van oxidatieve stress die kan leiden tot onomkeerbare schade aan de celstructuur.
Dit is waar polyfenolen om de hoek komen kijken: dankzij hun antioxidantwerking spelen zij een rol bij de bescherming van cellen en de vermindering van oxidatieve stress7. Onze polyfenolen worden geëxtraheerd uit druivenpitten (proanthocianidinen) waarvan de antioxiderende eigenschappen tot de krachtigste in het plantenrijk behoren: hun anti-radicalenactiviteit is 20 keer hoger dan die van vitamine E en 50 keer hoger dan die van vitamine C9.
MagneNIGHT® helpt je 's nachts beter te herstellen.

De synergetische werking van citroenmelisse en magnesium: een dubbele werking om het inslapen te vergemakkelijken en voor een rustgevende slaap te zorgen.

Magnesium bevordert zowel ontspanning (lichamelijk als geestelijk) waardoor we in de juiste omstandigheden komen om in slaap te vallen. Citroenmelisse is een referentieplant met eigenschappen die van oudsher erkend worden voor het vergemakkelijken van in slaap te vallen en het verbeteren van de kwaliteit van de slaap5. Deze twee actieve bestanddelen werken in op het GABA-systeem, een neurotransmitter waarvan de natuurlijke functie erin bestaat de prikkelbaarheid van neuronen te verminderen.
Ons citroenmelisse-extract is uitsluitend afkomstig van in Europa geplukte bladeren, getitreerd tot een minimum van 5% rozemarijnzuur. In tegenstelling tot andere planten heeft citroenmelisse het voordeel dat er geen bekende contra-indicaties zijn.

MagneNIGHT® werkt niet verslavend, en zorgt niet voor slaperigheid overdag of als je wakker wordt.
MagneNIGHT® heeft geen gekende contra-indicaties en is geschikt voor veganisten en mensen met een glutenintolerantie.

Hoe gebruik je MagneNIGHT®?

Volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar: 2 capsules per dag, in te nemen 's avonds voor het slapen gaan met een beetje water.
15-daagse kuur, indien nodig te herhalen.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

MagneNIGHT® is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding of een gezonde levensstijl. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. In het algemeen wordt zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aangeraden advies in te winnen bij een gezondheidsdeskundige voordat zij supplementen innemen.

Samenstelling per capsule :

400mg Citroenmelisse-extract
100mg druivenpitextract
57mg magnesium (15% RI*)

*RI = Referentie Inname

MagneNIGHT - onze voedingssupplementen - Moeilijk inslapen - Verstoorde nachtrust - Slaapproblemen?
MagneNIGHT - onze voedingssupplementen - Moeilijk inslapen - verstoorde nachtrust - slaapproblemen

Hoe zit het met melatonine?

De werkzaamheid van melatonine bij slaapstoornissen die geen verband houden met een verstoring van een circadiaan ritme (24-uursritme of slaap-waakruimte) is omstreden1. De afscheiding van melatonine is namelijk niet essentieel voor het begin van de slaap en de loutere aanwezigheid ervan in de circulatie is niet noodzakelijkerwijs voldoende om slaperigheid te veroorzaken. Melatonine vermindert de slaaplatentie maar heeft geen significant effect op de slaapkwaliteit of -duur. Bovendien is de werking alleen effectief als het natuurlijke melatonineniveau laag is, anders heeft het geen hypnotiserend effect. Bovendien zijn er veel gekende bijwerkingen.

Hoe zit het met passiebloem en valeriaan?

Passiebloem is DE plant om te kiezen in geval van stress: de aanwezigheid van chrysine genereert een anti-stresseffect en vermindert angst zonder de motorische activiteit te verstoren of de cognitieve prestaties te beïnvloeden. Deze plant is beschikbaar in ons gamma plantenextracten.
Valeriaan verdient de voorkeur in geval van nervositeit, agitatie, angst, ongeduld, angst, hyperactiviteit of slaapstoornissen indien deze worden veroorzaakt door angst. Deze plant is beschikbaar in ons assortiment plantenextracten.

Voedingssupplement, verkrijgbaar in de apotheek. Vraag raad aan je apotheker. NUT2663/4

pin

Verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek!

Koop MagneNIGHT®

Bronnen

1. Test d'usage sur MagneNIGHT aupres de 83 pers. après 15 jours de prise, Avril 2020. La melisse contribue à un meilleur sommeil.

2. Enquête Newpharma Janvier 2017 au pres de 2300 Belges - Le sommeil des Belges - https://www.newpharma.be/pharmacie/misc/resources/survey-sleep-2017.html

3. Quinones Met al. Los polifenoles, compuestos de origen natural con efectos saludables sabre el sistema cardiovascular. Nutr Hosp.2012;27(1):76-89.

4. Unusan N. Proanthocyanidins in grape seeds: an updated review of their health benefits and potential uses in the food industry. Journal of Functional Foods.2020 (67):103861.5.Castillo Garcia E, Martinez Solis, I. Manual de fitoterapia. 2a edici6n. Barcelona; 2016. Elsevier. p.199.6.Casas et al. Pilot trial of Melissa officinalis L. leaf extract in the treatment of volunteers suffering from mild-to-moderate anxiety disorders and sleep disturbances. Mediterr J Nutr Metab. 2011;4:211-218.7.Caducee.net. Dossier "Le stress oxydatif" par APRIFEI (1999). Disponible sur : https://www.caducee.net/DossierSpecialises/nutrition/aprifel/stress-oxy .... Consulte le 19 mars 20208.AA Prather et coll. Sleep, 20159.(AI Khatib HK, Harding SV, Darzi J, Pot GK. The effects of partial sleep deprivation on energy balance: a systematic review and meta-analysis. Eur J Clin Nutr. 2016 Nov 2. doi: 10.1038/ejcn.2016.201.10.FP Cappuccio et coll. Diabetes Care, 201011.The World Health Organization MONICA Project (monitoring trends and determinants in cardiovascular disease): a major international collaboration. WHO MONICA Project Principal Investigators. J Clin Epidemiol 1988;41:105-14.Source ASFA-Constat d'accidentologie - 200712.Short Sleep Duration as a Risk Factor for Hypertension;Analyses of the First National Health and Nutrition Examination Survey-James E. Gangwisch, Steven B. Heymsfield, Bernadette Boden-Alba la, Ruud M. Buijs, Felix Kreier, Thomas G. Pickering, Andrew G. Rundle, Gary K. Zammit, and DoloresMalaspina

soortgelijke producten

ONZE GEZONDHEIDSTIPS